Exploze se ozvala krátce po půl čtvrté ráno. „Policisté po uhašení bytu nalezli v jeho kuchyni chemikálie, zařízení potřebné k výrobě pervitinu a také hotový pervitin,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Detonace zničila interiér celého bytu a vyrazila okna z rámů, odlétající předměty poškodily i zaparkovaná vozidla u domu. Okolní partaje vyvázly bez újmy, jen s pořádným šokem. „Bydlí tady kvanta lidí, partaje z různých podlaží se vůbec neznají. Pak se nemůžete divit, že se stane něco takového,“ svěřil se Blesk.cz jeden z obyvatel domu.

Mladá dvojice utrpěla popáleniny 2. a 3. stupně. „Mladého muže s popáleninami třetího stupně jsme ošetřili, zaintubovali a s kyslíkovou terapií převezli do fakultní nemocnice. Mladá žena vyvázla s popáleninami druhého stupně, skončila ve stejném zdravotnickém zařízení,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Případu se ujali kriminalisté z brněnského Toxi týmu. Dvojici podezřívají z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

VIDEO: Mladíci rozesílali z Brna drogy do celého světa.

Video
Video se připravuje ...

Mladíci z Brna rozesílali do světa obří zásilky drog. Celní úřad pro JMK