„Dále pokračoval s tím, že pokud nechce, aby došlo k exekuci majetku a odstavení účtu, má ihned zaplatit na účet, který nadiktoval,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Dvakrát 75 tisíc fuč

Žena v časové tísni a obavách z možných následků skutečně uvedenou částku převedla. Jenže za hodinu jí znovu zazvonil telefon. „V něm se představila žena, která tvrdila, že je pracovnicí stejné exekutorské kanceláře. A uvedla, že v původním telefonátu uvedli špatné bankovní spojení a tak volá znovu a nadiktuje správný účet. Původní odeslanou částku slíbila obratem vrátit,“ popsal další vývoj situace policista.

Nešťastnice tedy znovu poslala dalších 75 tisíc korun. Předchozí platba, která se měla vrátit, však na její účet nedorazila. Ba co víc. Na druhý den opět přijala telefonát z exekutorského úřadu a chtěli po ní další platby.

To už podvedená žena „nevydýchala“ a obrátila se na policii. Kriminalisté celou věc vyšetřují jako podvod, pachatelům hrozí až 5 let vězení.

Co radí policie

Policisté před podobnými případy varují. Nedejte se oklamat, ověřujte si informace. Při podobných telefonátech buďte velmi obezřetní, neposílejte peníze bez ověření pravdivosti podaných informací. Dejte si vše doložit písemně a jednejte přímo s exekučním úřadem o svém konkrétním případu.

VIDEO: Stařenka se nenechala napálit podvodníkem.

Video
Video se připravuje ...

Osmasedmdesátiletá hrdinka: Seniorka se nenechala oklamat podvodníkem tv Joj