„Řidička během jízdy z Obůrky na Blansko zachytila pravým zpětným zrcátkem od vozidla chodkyni, která se tou dobou pohybovala na silnici. Po střetu řidička nezastavila a pokračovala dál,“ popsala událost policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Ulomené zrcátko našli přivolaní policisté a okamžitě rozjeli pátrání. Poškozený osobák našli o pár hodin později zaparkovaný před domem v Blansku.

„V tu dobu se u něj nacházela také mladá žena, která se následně k řízení vozidla a výše uvedené nehodě doznala. V dechu jí policisté naměřili přes jedno promile alkoholu,“ upozornila mluvčí. Zraněná chodkyně (34) skončila v nemocnici.

Nenapravitelný recidivista

Blanenskem se proháněl také recidivista (27), který se před jízdou rád posílí alkoholem nebo drogami. I tentokrát přistihli policisté muže se zákazem řízení za volantem VW Golf u obce Skrchov.

Poté, co spatřil přijíždějící hlídku, začal vysokou rychlostí ujíždět. „Po celou dobu jízdy nereagoval na výzvu k zastavení. Teprve ve Študlově zastavil a dal se na útěk. Policisté byli však pohotovější a mladíka chytili. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že řídí opět pod vlivem alkoholu a drog,“ popsala policistka.