Bylo po půlnoci. Alena Sirnicová společně se svou sestrou a jednou vnučkou, která nemohla usnout, ještě sledovaly televizi. O řádění dvojice mužů, kteří vykřikovali před jejím domem, neměla ani ponětí.


Upozornil ji až známý, který se vracel na kole domů. Pro jistotu u Sirnicové zazvonil, zda se necítí ohrožena a nepotřebuje pomoc. „Sestra se šla podívat, co se děje před domem a byla jedním z mužů napadena. Okamžitě jsem volala policii a zamkli jsme dveře,“ uvedla Sirnicová.
Video
Video se připravuje ...

Dva muži se vloupali do domu babičky, která se stará o čtyři vnoučata. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Rozkopli dveře

To ale útočníky nezastavilo. Za zvuku hlasitých nadávek a výhrůžek se najednou rozletěly dveře! Jeden z útočníků je vykopl a vnikl dovnitř. Druhý z útočníků se zarazil a po chvíli z místa utekl.


Ten chlap tady ještě vyřvával, ale jelikož jsme ho upozornily, že jsme volaly policii, za chvíli zmizel taky,“ dodala Sirnicová. Policie případ potvrdila. „Vzhledem k tomu, že je událost v šetření, mohu jen potvrdit, že jsme na místě měli hlídku a vyšetřujeme ho,“ sdělil mluvčí policie Petr Zámečník.

Boj o vnoučata nevzdala

Sirnicová se domnívá, že napadení souvisí s tím, že před několika měsíci vyhrála několikaletý boj nad úřady a získala zpět do péče svá čtyři vnoučata Lauru (11), Tamaru (10), Andreu (8) a Milana (6). „Mám podezření, že to s tím souvisí,“ domnívá se babička Alena Sirnicová.

Soudy byly zdlouhavé. O každém z dětí totiž rozhodoval Okresní soud v Hodoníně samostatně a navíc jednotlivé případy měly na starost vždy jiné soudkyně. Verdikty ale byly totožné: „Všechny tři vnučky a jeden vnouček patří do péče babičky Aleny Sirnicové.“ Definitivně pak vyhrála i odvolání nad Odborem sociální péče o dítě, který jí vnoučata v červnu 2017 odebral.

Fotogalerie
7 fotografií