Zprvu vše vypadalo jako běžná silniční kontrola. Policisté rozsvítili modré majáky a očekávali, že řidič bílého golfu zastaví.

„Avšak očividně alkoholem zastřená mysl posádky auta dostala zaručeně lepší nápad. Šofér totiž znenadání prudce sešlápl plyn a odvážnou jízdou se snažil policisty setřást,“ popsal začátek případu policejní mluvčí Petr Vala.

Pronásledování mělo rychlý konec, golf totiž narazil do autobusu nočního rozjezdu. Ani to nepřivedlo osádku k rozumu. Mladíci z havarovaného vozu vyskočili a snažili se vypařit. Díky svědkům jejich plán vzal za rychle své a nakonec skončili s pouty na rukou.

„Při dopravní nehodě došlo v autobuse ke zranění pětašedesátiletého cestujícího, jenž posléze musel vyhledat lékařské ošetření. Celková škoda na poškozených vozidlech se vyšplhala na 240 tisíc korun,“ upozornil policista.

Video
Video se připravuje ...

Mladíci ujížděli v Brně policistům, nabourali do autobusu 

Hledají svědky

Vyšetřování případu nadále probíhá, kriminalisté se obrátili na veřejnost s prosbou o pomoc. „Naléhavě potřebují mluvit se svědky dopravní nehody, kteří by svojí případnou svědeckou výpovědí mohli vyznaným způsobem přispět k objasnění tohoto skutku,“ uvedl policista.

Svědci se mohou ozvat přímo kriminalistům na telefonních číslech 974 625 883 a 974 625 860, případně využít linku 158. 

Fotogalerie
4 fotografie