„Dodávka vezla na návěsu domácí bazén. Náklad se rozkmital a dodávka bokem narazila do linkového autobusu, který jel v protisměru od Břeclavi na Hodonín. Do návěsu dodávky pak následně narazil ještě osobní automobil," uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

„Zatím nemáme informace, co přesně se stalo. Náš řidič je v péči lékařů, netušíme, jaká škoda na autobusu vznikla. Vše vyšetřuje policie,“ reagoval na nehodu Ivo Juřena z dopravní společnosti Bors Břeclav.

Video
Video se připravuje ...

Při vážné dopravní nehodě u Břeclavi se zranilo šest lidí. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Cestující vytahovali z oken

Záchranáři na místě ošetřili šest lehce zraněných, byli mezi nimi řidič a cestující z autobusu a řidič osobního auta. „Poskytli jsme všem šesti pacientům přednemocniční péči a pět z nich převezli do břeclavské nemocnice k následnému ošetření. Jednu lehce zraněnou ženu jsme ponechali na místě," shrnula mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Hasiči museli na místě pomáhat cestujícím a řidiči vystoupit z autobusu, protože nehoda se stala na silničním mostě přes železniční trať. „Vzhledem k tomu, že autobus stojí prakticky na mostě, museli hasiči vysadit několik jeho oken, aby pasažéry vytáhli ven z autobusu," popsal situaci mluvčí hasičů Petr Příkaský. Silnice byla kvůli vyšetřování nehody uzavřena pět hodin.