Neodčinitelné následky měla střelba, ke které došlo v úterý odpoledne v bytě na brněnské Palackého třídě. Podle informací Blesku zůstal v bytě na rohu Palacké a Husitské ulice jeden člověk mrtvý a jeden postřelený.

Blesku to potvrdili tisková mluvčí Záchranné služby Michaela Bothová a mluvčí policie Pavel Šváb. Záchranka odvezla do nemocnice u sv. Anny postřeleného muže. „Jeho zranění je středně těžké,“ řekla Blesku Bothová.

Podle mluvčí nemocnice u sv. Anny Dany Lipovské budou lékaři muže s prostřelenou nohou operovat. „Pacient je mimo ohrožení života, jeho zranění je vážné,“ řekla.

Policejní mluvčí Pavel Šváb Blesku řekl, že policisté vnikli do bytu, odkud měli nahlášenu střelbu. „Jeden člověk zemřel, druhý je v péči lékařů,“ uvedl. Další informace policie sdělit odmítla. 

„Krátce po 15. hodině jsme dostali informace o střelném poranění osoby v domě. Prvosledová hlídka provedla zákrok, vstoupila do bytu, kde našla osobu bez známek života. Další osoba skončila v péči lékařů. Zbraň jsme zajistili, probíhá ohledání místa činu. Nebezpečí nehrozí,“ uvedli strážci zákona později na twitteru.

Podle informací Blesku měla v bytě nejprve v hádce postřelit žena muže. Ten jí vzal zbraň a zastřelil ji.

Dům, ve kterém se střílelo, je kulturní památka. Jaruškův dům je činžovní dům postavený v Brně v letech 1909–1910 podle projektu architekta Josefa Gočára. Je předním dílem české architektonické moderny.

Fotogalerie
9 fotografií