Zastrčené zákoutí mezi benzinovou stanicí a zahrádkářstvím v Hněvkovského ulici v Brně-Komárově se stalo místem děsivé smrti tříměsíčního miminka.

Podle TV Prima děťátko brutálně pěstmi napadla jeho matka, která mu následně hlavičkou měla silně udeřit o dveře auta. V době činu byla navíc žena podle Primy pod vlivem alkoholu a patrně i drog. K útoku na dítě se údajně doznala.

Vyšetřujeme vraždu kojence, která se stala v noci z neděle na pondělí v Brně. Podezřelou je 21letá žena, řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Záchranáři, kteří byli na místo přivolaní, už miminku nemohli pomoci.

„Kojenci nebylo přes veškerou snahu záchranářů pomoci,“ potvrdila záchranářka Michaela Bothová. Dítě zemřelo ještě před příjezdem lékařů.

Policisté přivezli podezřelou (21) k Městskému soudu v Brně v autě se začernalými zadními skly. „Soud poslal ženu do vazby. Případ dál vyšetřujeme, zjišťujeme okolnosti tohoto činu,“ dodal Bohumil Malášek. 

Ženě hrozí v případě uznání viny u soudu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.Mladá matka se údajně pohybovala mezi lidmi bez domova. Podle některých informací místo nálezu nemusí být podle zdrojů Blesku místem vraždy.

Video
Video se připravuje ...

Policisté z Brna vyšetřují brutální vraždu miminka. Podezřelou je jeho matka (21) Jiří Nováček, Blesk

Matka jen zírala

Děťátko podle svědků leželo v kaluži krve s rozbitou hlavou. Matka netečně seděla opodál v autě. „Vypadala, jako by byla zdrogovaná. Měla úplně nepřítomný výraz," řekl pro Blesk.cz jeden ze svědků. Místo zakryté stromy je jako stvořené pro "šlehárnu" drog.

Smrt malého miminka otřásla podle dalších svědků i otrlými policisty. Co přišel policajt, tak byl hodně vytřepanej, hodně jako na chlapa... prý mělo rozbitou hlavu, řekl TV Prima.

Najednou měli tu ženskou tady, stála, brečela...To děcko, já sem měla dojem, že už bylo v sanitce a bylo přikrytý, dodala svědkyně.

Fotogalerie
7 fotografií