Na místě jsme našli DNA. Odpovídá obviněnému Magomedovi,“ uvedl ve středu před krajským soudem v Brně kriminalista Jiří Patera. Pravděpodobnost, že se jedná o někoho jiného, je podle něj takřka vyloučená.

Švagr důležitým svědkem

Čečencům uškodila i výpověď Martina B., švagra Magomeda. Před soudem sice uvedl, že proti svému švagrovi vypovídat nebude, před rakouskými policisty při výslechu ve Vídni si ale „pustil pusu na špacír".

Za přítomnosti právníků tam uvedl, že oba muže z místa činu odvážel. „Byli maskovaní a ozbrojení. Plácali se po ramenou a říkali, že jsou bratři. Měli u sebe v batohu šperky v hodnotě 60 až 80 tisíc eur (cca 1,5 až 2 miliony korun - pozn. red.). Dosvědčit to mohou další svědci. Ve dvou autech nás jelo sedm. Při úklidu auta jsem pak našel zlaté hodinky, které jim přitom vypadly,“ uvedl.

Když se blížilo soudní přelíčení, ocitl se Martin B. podle svých slov sám v ohrožení života. „Saidkhuseyn nabídl Magomedovi 70 tisíc eur (asi 1,8 milionu korun – pozn. red.) za to, že mne zabije,“ uvedl Martin B.

Magomed sedí ve vazbě a až do čtené výpovědi Martina B. tvrdil, že na místě činu nebyl, ale ležel tou dobou v ruské nemocnici. Poté u soudu již jen seděl s hlavou skrytou ve dlaních. Saidkhuseyn utekl do Ruska. Soud pokračuje ve čtvrtek.

Vražda v Žabčicích na Brněnsku

Starožitník Antonín P. (†74) byl podle manželky Věry osudného dne 26. května 2015 z večerní schůzky s Čečenci nervózní. Manžela našla na druhý den ráno mrtvého a vedle něj ležel i jejich mrtvý pes. Místnost byla zakouřená, neboť vrahové chtěli vraždu maskovat požárem.

VIDEO: Magomeda zastupuje Leonid Kušnarenko, bývalý předseda pražské muslimské obce.

Fotogalerie
4 fotografie