Na nedávno dokončeném obchvatu se nákladní vozy čelně střetly v pondělí krátce po 8. hodině ranní. Jeden z řidičů střet nepřežil, druhého záchranáři s těžkým zraněním letecky dopravili do brněnské Fakultní nemocnice v Bohunicích.

„Při čelním střetu v úseku mezi křižovatkou na obec Borotice a Čejkovice se srazily nákladní vozy značky DAF a Renault. Podle prvotních informací řidič v DAFu přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a tam se čelně střetl s protijedoucím vozidlem. Na místě podlehl vážným zraněním,“ řeklapolicejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„Jeden z náklaďáků skončil v příkopě, těžce zraněného řidiče jsme z kabiny dostali s pomocí vyprošťovacího hydraulického systému,“ sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Vozovka je poškozená

Obchvat zůstával kvůli odstraňování následků nehody zavřený celé pondělí, čas otevření se stále odkládal. Řidiči jezdili po staré silnici přes Lechovice, provoz byl plynulý. Silničáři obchvat po očištění vozovky znovu zprůjezdnili až dnes kolem půl deváté dopoledne.

V místě nehody zůstala poškozená vozovka, řidiči musí počítat s omezením rychlosti. „Ve směru od Brna je rychlost snížena na 50 km/h a ve směru od Znojma na 70 km/h. Je zde také zakázáno předjíždění,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Při nehodě jeden z řidičů přejel do protisměru. Přesnou příčinu a míru zavinění policie stále zjišťuje. Uvítá svědectví kolemjedoucích. „Jestli má někdo záznam palubní kamery, jenž by nám k těmto účelům mohl posloužit, nechť se ozve na linku 158,“ dodala Drahokoupilová.

 

 VIDEO: Na dálnici D6 havarovalo auto do retenční nádrže.