„Podezříváme jej ze závažné mravnostní trestní činnosti,“ potvrdil Blesk.cz policista Bohumil Malášek. Na muže uvalil soudce vazbu. „Vzhledem k závažnosti a rozpracovanosti případu nebudeme poskytovat zatím žádné další informace,“ dodal Malášek.

Centrum provozuje Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, příspěvková organizace města Brna. „Můžeme potvrdit, že na našeho zaměstnance byla uvalena vazba,“ řekla ředitelka zařízení Kamila Krausová. „Policii poskytujeme součinnost ve vyšetřování,“ dodala.

Medvídek pro postižené děti do sedmi let

Dětské rehabilitační centrum Medvídek ve Starém Lískovci slouží jako denní stacionář. Zároveň poskytuje i ambulantní péči pro zdravotně znevýhodněné děti a děti s kombinovanými vadami, jejichž zdravotní stav vyžaduje opakované, každodenní poskytování zdravotní péče.

Zařízení je určeno pro maličké od jednoho do sedmi let, zejména děti s poruchami pohybového aparátu, s kombinovanými vadami různého stupně, děti s dětskou mozkovou obrnou, psychomotorickou retardací, vrozenými vývojovými vadami, poúrazovými stavy nebo s lehkou mozkovou dysfunkcí.

„Jsme zařízením rodinného typu a samozřejmostí je individuální přístup k dětem i jejich rodinám,“ tvrdí zařízení, jehož zaměstnanec svěřence zneužíval.

VIDEO: Janu v dětství zneužil cizí muž: „Obviňovala jsem se, ale byl to nesmysl.“

Video
Video se připravuje ...

Janu v dětství zneužil cizí muž:„Obviňovala jsem se, ale byl to nesmysl.“ Redakce Blesk