Poblíž obřanského mostu na křížení s tramvají linky 4 srazilo osobní auto muže. Chodec zraněním podlehl. „Resuscitovali jsme ho, ale marně. Muž zemřel,“ řekla mluvčí krajských záchranářů Michaela Bothová.

„Řidič stříbrného osobního automobilu BMW z místa nehody, aniž by poskytl pomoc, ujel,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek.

Auto zůstalo odstavené v lesních serpentinách mezi Útěchovem a Vranovem. Řidič z vozu utekl směrem na Útěchov, kde jej policisté podle zdrojů Blesku dopadli.

Muž v místních serpentinách auto odstavil, podpálil a dal se na útěk. Policisté vůz našli už v plamenech. Ve voze měly být podle FTV Prima nalezeny střelné zbraně a na místě prý byli i postřelení lidé.

Policie však tuto verzi nepotvrdila. „Na Bílovicku jsme našli skutečně hořící auto. Prověřujeme, zda má souvislost s tragickou nehodou,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek. O střelných zbraních případně postřelených lidech odmítl jakkoliv spekulovat.

Hasiči Blesku potvrdili zásah u hořícího auta ve Vranově, který sousedí s Útěchovem. „Hasili jsme tam auto, nikdo nebyl uvnitř ani u vozu. Na místě jsou vyšetřovatelé,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.