Mladý cizinec boural na rovném úseku mezi Horšovským Týnem a Březím. „Přejel do protisměru, a dále za levou krajnici, kde se v prostoru silničního příkopu automobil několikrát převrátil přes střechu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Pak vůz ještě přerazil několik stromků a skončil na střeše. Řidič vyvázl s lehčím zraněním, jeho spolujezdec dopadl ale mnohem hůř. „Nebyl za jízdy řádně připoután bezpečnostním pásem, při dopravní nehodě vypadl z automobilu a zůstal pod ním zaklíněný,“ uvedla Brožová.

Těžce zraněného spolujezdce převezli do plzeňské fakultní nemocnice. „Dnešního rána svým zraněním podlehl,“ dodala ve středu Brožová. K nehodě byl přivolán i policejní psovod, bylo totiž podezření, že v autě cestoval ještě někdo další. Nikoho se už však nalézt nepodařilo.

Škoda na vozidle je vyčíslena na 100 tisíc korun. „Dechová zkouška u řidiče nemohla být vzhledem jeho zranění provedena, byl proto nařízen odběr krve v lékařském zařízení,“ řekla Brožová. Nehodou se dále zabývají domažličtí dopravní policisté.

VIDEO: Auto skončilo na střeše, osádku odvezla záchranka.