Nad tím, co někteří jedinci za volantem u uzavírky silnice, přes kterou leželo auto na střeše, předváděli, zůstává rozum stát. „Co si to dovolujete? Já potřebuju projet. Nezajímá mě, že je místo neprůjezdné,“ halekali na dobrovolné hasiče.

„V několika případech musel náš člen doslova uskakovat na poslední chvíli před velice rychle rozjetými vozidly, která byla schopna zastavit mnohdy až za hranicí zátarasu stylem brzda na podlaze a vozidlo směřující do smyku,“ popsali dobrovolní hasiči na sociální síti.

To projedu!

Byli i tací, kteří vše ignorovali a drze se jeli podívat, jestli to přece jen neprojedou. „Vjeli za zátaras jako smyslů zbavení i přes jasné upozornění, že místo je neprůjezdné, aby následně ke svému překvapení narazili na zasahující složky IZS (Integrovaný záchranný systém) a zjistili, že místo je skutečně neprůjezdné,“ uvedli dobrovolní hasiči.

Ti teď nabádají k ohleduplnosti. Vždyť i tihle řidiči se mohou dostat do situace, kdy budou sami potřebovat pomoc. 

Urputný senior

Dramatické chvíle připravil zasahujícím hasičům urputný senior. „Naši členové museli okamžitě opustit komunikaci, jelikož se k místu nehody i přes jasný zákaz řítil starší řidič, který odmítal místo objet,“ uvedli hasiči. Naštěstí se jim duchapřítomně podařilo zběsilce včas zastavit, usměrnit ho, jak se má chovat, a vrátit ho na objízdnou trasu.

Silnici uzavřela nehoda

Celý neuvěřitelný humbuk zapříčinila nehoda. Mladá řidička (24) nezkrotila v zatáčce škodovku a dostala smyk. Auto sjelo do příkopu, odkud ho náraz odmrštil zpět na silnici.

„Vozidlo po přetočení na střechu zůstalo uprostřed komunikace,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. Zraněná řidička skončila v nemocnici. Alkohol před jízdou nepila.

Problém: Neukáznění lidé

Hasiči uvádějí, že s nerespektováním pokynů u zásahů se setkávají. „Lidé se například nedrží za páskami. Přitom je to kvůli našemu i jejich bezpečí,“ řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Omezení nejsou zbytečná, přesto to mnozí lidé nechtějí pochopit. „Nemáme ale legální nástroj, jak si s nimi poradit,“ dodal Poncar. Pokuty hasiči dávat nemohou.

VIDEO: Vyprošťování sražené chodkyně na pražském Andělu.