Na zraněného psa upozornila strážníky žena, která ho našla ležícího na chodníku. „Podle ní vypadl z okna v nižším patře domu, které se pravděpodobně otevřelo vlivem prudkého větru,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Než strážníci ke zraněnému zvířeti přijeli, postaral se o něj zatím kolemjdoucí, který shodou okolností majitelku psa znal. „V přítomnosti strážníků jí zavolal, aby věděla, k čemu došlo, a zároveň ji uklidnil, že pes dýchá a není ohrožen na životě,“ doplnil Šoba.

Žena nemohla kvůli pracovním povinnostem pro svého miláčka hned přijet. Vše ale opět vyřešil ochotný známý. „Když se dozvěděl, že je majitelka psa v zaměstnání, ochotně se nabídl, že psa pro jistotu zaveze na vyšetření k veterináři,“ vysvětlil mluvčí strážníků.

VIDEO: Takto pomohli brněnští strážníci jinému zraněnému psovi. Zachránili mu život, když mu zastavili tepenné krvácení.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci včasným a profesionálním zásahem zachránili život pořezanému psovi, měl tepenné krvácení. Městská policie Brno