Kuriózní případ se stal na severu Brna. Majitel stříbrné Škody Fabie chtěl vyjet z jedné z místních ulic, dálkovým ovladačem proto otevřel auto a nasedl.

„Muže ale zarazil interiér vozidla, který vypadal úplně jinak, hned z něj proto vystoupil. Až poté si všimnul, že jeho auto stojí těsně za tímto vozem,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

 

Zaskočený řidič nejdřív zkoušel cizí auto dálkovým ovladačem zamknout, ale to se mu nepodařilo. „Zavolal proto strážníky, aby auto zabezpečili a on mohl odjet,“ dodala mluvčí strážníků. Majitelka odemčeného vozu (37) se domnívá, že šlo o technickou závadu na autě.

 

 

Pro specialisty je případ záhadou

 

„Slyšíme o tom poprvé,“ vysvětlila mluvčí Škoda Auto Kamila Biddle. Stejně tak policisté ještě nezaznamenali případ, kdy by se zloděj podobným způsobem dostal do cizího auta.

VIDEO: Zaparkovaná auta jsou častokrát cílem zlodějů. Pokud by fungovalo dálkové ovládání hned na několik typů aut, museli by být majitelé vozů ještě víc ostražití.

Video
Video se připravuje ...

Do vozidla se vloupal neznámý muž, který z něj ukradl věci za 700 tisíc korun. Policisté nyní žádají veřejnost o pomoc. PČR