Stačila chvilka a majetek za 800 tisíc korun byl „v tahu“. Zloděj si vzal na mušku auto zaparkované v Českobrodské ulici a z kufru ukradl dvě tašky plné drahých stomatologických nástrojů. „Vzhledem k tomu, že vozidlo nebylo jakkoliv poškozeno, je předpoklad, že pachatel použil takzvanou rušičku signálu, kterou odrušil plovoucí kód dálkového ovládání klíče vozidla,“ upřesnil způsob, jak se do auta zloděj dostal, policejní mluvčí Jan Daněk.

„Odcizené stomatologické nástroje byly uloženy ve dvou černých taškách a bylo v nich šest vzorkovnic pro zubní ordinace, plastová krabička s umělými a lidskými zuby, zkušební nástroje a tvrdé pouzdro světle modré barvy na brýle s nápisem Enjoy,“ popsal rozsah krádeže Daněk. Nástroje byly z tvrdokovu a diamantové.  

Policie teď pátrá po svědcích, kteří si mohli všimnout čehokoliv podezřelého nebo vloupání přímo vidět, a žádá i o další informace, jež by mohly k nálezu ukradených nástrojů vést. „Jednou z vyšetřovacích verzí je, že vozidlo vykradl pachatel, který nevěděl, co v taškách je, a bude se je pokoušet prodat nějakému zubaři. Možné je ale i to, že věci mohl někde vyhodit,“ přiblížil mluvčí.

Jestliže má někdo informace, které by mohly vést k objasnění případu, kontaktuje linku 158.

Fotogalerie
20 fotografií