Zloděj vnikl do auta manželského páru v sobotu. Ze zadních sedadel jim bral osobní věci. Když zjistil, že je odhalen, okamžitě nasedl do poblíž stojícího vozidla, kde už čekali jeho společníci, a okamžitě jel pryč,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Manželé se ale svých věcí nechtěli jen tak vzdát. Začali zloděje pronásledovat a zavolali na policii, kde auto se zločinci dobře popsali. „Okamžitě se rozjela pátrací akce. Netrvalo dlouho a policisté hledané auto zastavili v nedalekém Mikulově,“ upřesnila Haraštová.

Měli rušičku

V autě seděli tři cizinci (50 až 66). Když jim policisté prohledali auto, našli nejen kradené věci včetně několika platebních karet, ale i rušičku signálu dálkového ovládání.

„Tato pomůcka funguje tak, že brání řidiči zamknout své auto. Zloděj tak snadno vnikne dovnitř, aniž by auto nějak poškodil. Nejlepší obranou je vždy si fyzicky zkontrolovat, zda je auto opravdu zamčené,“ dodala Haraštová s tím, že cizinci budou stíháni za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku. Za to zločincům hrozí až deset let za mřížemi.

VIDEO: Také tento zloděj se nechal na místo krádeže přivézt autem. Kradl na Hodonínsku.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj se do Svatobořic - Mistřína nechal přivézt červeným osobním autem, odjel pak na kradené Babettě. Policie ČR