Jeho oběť s vážným poraněním břicha zachránili lékaři na poslední chvíli. „Tomu klukovi jsem nic neudělal, už jsem ho takhle dobitého našel,“ dušoval se téměř dvoumetrový ranař.

Na otázku, proč mu nepřivolal okamžitě sanitku, nedokázal odpovědět. „Odnesl jsem ho domů, stěžoval si na velkou bolest břicha, chtěl jsem mu pomoct. Byla to chyba, ale já nevěděl, co se děje," řekl obžalovaný soudu.

Jenže podle obžaloby byla za vším krádež motorky. Drogově závislý Jan A. měl stroj nabízet okradenému zpět k prodeji. A od Tomáše, který je kamarádem poškozeného, dostal nakonec prý pořádně "naloženo".

Žalobkyně: Věděl, že může ublížit

„V noci 27. prosince u sportoviště u školy obžalovaný napadl poškozeného tak, že ho opakovaně razantními údery bil do hlavy a těla pěstí a kopal do něj. Poškozený utrpěl závažná zranění, se kterými byl převezen na ARO místní nemocnice a musel podstoupit akutní operaci břicha s odstraněním sleziny,“ konstatovala žalobkyně Zuzana Zámoravcová.

Podle státní zástupkyně musel Tomáš P., který boxoval v těžké a supertěžké váze, vědět, že má proti sobě slabšího protivníka, kterému může ublížit. „Navíc věděl jako osoba trénující box a bývalý boxer o své fyzické převaze, a přesto razantně útočil na místa, kde jsou uloženy životně důležité orgány,“ zdůraznila.

Měl těžké dětství

„Měl těžké dětství, matka mu v deseti umřela, otec se dal na alkohol. Kluk si musel v ringu všechno vydřít, mohl být hodně dobrý. Je to škoda," citoval soudce Michal Zámečník ze spisu výpověď jednoho z trenérů.

Obžalovanému přitěžuje, že v roce 2016 zbil v herně tři protivníky a vyfasoval čtyři roky v chládku. Důležité slovo při stanovení výše trestu budou mít posudky znalců. Kuriozitou je fakt, že zbitý muž je v prostějovském podsvětí známou firmou a soudu se ho zatím nepodařilo předvolat...

Video: Jsou krásné, ale ránu byste od nich schytat nechtěli...

Video
Video se připravuje ...

Kluci z nás mají respekt, tvrdí krásky z boxerského ringu iSport TV