Byla to tak trochu záhada. Uzamčená šatna, klíče na hřišti na lavičce a stejně se neznámý poberta zase dostal k lupu. Kriminalisté se proto se členy sportovního klubu domluvili, že do šatny umístí kameru.


„Díky kameře se skutečně podařilo podezřelého natočit. V polovině června kriminalisté osmačtyřicetiletého muže při operativní akci zadrželi přímo na místě činu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Záznam z kabiny ukazuje, jak nenechavec v rychlosti prohmatává pověšené svršky. Náhle zaslechne zvuky u dveří. Než je stačí otevřít a odejít na chodbu, končí po bezchybném zákroku dvou kriminalistů na zemi a s pouty na rukou.  

Klíč prý našel

Jak se později ukázalo, zloděj si vždy otevřel údajně nalezeným klíčem a v nestřeženém okamžiku prohledával osobní věci sportovců.

„Krádež vloupáním jsme řešili ve zkráceném přípravném řízení, podezřelý se k několika návštěvám šatny přiznal a slíbil uhradit škodu,“ dodal mluvčí. Poberta nejspíš pořádně zpytoval svědomí, protože kriminalistům sdělil, že podobná trestná činnost nesedí jeho naturelu a své jednání nedokáže vysvětlit.

Fotogalerie
5 fotografií