Zima, až praštělo. U dveří vedoucích na nádvoří znojemské základní školy, v níž po dvě desetiletí vyučoval Miroslav Ch. (†50), byla ale velká tlačenice. Nejen učitelé, ale i drtivá většina žáků školy se chtěla rozloučit s oblíbeným kantorem. Zájemců bylo tolik, že škole ani zdaleka nestačil počet připravených balónků.

„Nejen já, ale celá třída na něj budeme dlouho vzpomínat. Byl na nás opravdu moc hodný. Už teď nám chybí,“ přiznala Ema z páté třídy, pro níž byl Miroslav Ch. (†50) třídním učitelem.

Hodně emočně prožívali loučení s bývalým kolegou i kantoři. „Učili jsme tady spolu 12 let. On byl sportovec, já ne. Přesto jsme našli vždy dost témat, o kterých jsme se dokázali bavit. Vzpomínat na něj budu jen v tom nejlepším. Odešel mi nejen kolega, ale i dobrý kamarád,“ přiznal zlomeným hlasem Leoš Malina.

Co se stalo?

Učitel tělocviku a přírodopisu Miroslav Ch. (†50) zemřel ve znojemské nemocnici tři dny poté, co jej napadli zatím neznámí útočníci. Podle všeho se domnívali, že je partnerem ženy, která je měla okrást. Učitel ale ženu ve skutečnosti vůbec neznal, jen si s ní zatančil jeden tanec ve znojemském nočním klubu...

Fotogalerie
17 fotografií