Nekompromisně nařídil také zabavení majetku. Jedná se o podíl na bytu, chalupě a také peníze na účtu penzijního spoření. „Ano, příliš často propadnutí majetku nenařizujeme,“ podotkl soudce Michael Vrtek.

Navrch jí »naložil« náhradu škody, což představuje téměř 6 milionů korun. Ženu, která v roce 2013, kdy ji policie obvinila, porodila potomka, tak čekají nejspíš krušné časy.

Kryla šéfa?

Obhajoba argumentovala, že Marcela Z. odešla už na mateřskou, zatímco machinace a finanční úniky z účtu pokračovaly. Mám za to, že se dotyčný přihlašoval na její počítač, neboť znal přístupová hesla," prohlásil obhájce Tomáš Vítek.

Soud ale tuto teorii označil za fantasmagorickou. „Takoví lidé by museli používat její přístupová hesla a přihlašovat se z jejího domova. Takovou variantu má soud za neuvěřitelnou,“ řekl soudce.

Stejný soud už loni v lednu potrestal jednatele firmy Lubora Č. šesti lety vězení. Verze, že by účetní šéfovi s finančními úniky pomáhala, se neprokázala. „Možná využila skuliny, možná peníze vyváděla pro něj. Při našem rozhodování to ale nehrálo roli,“ podtrhl soudce.

Nepřiznala se

Pokud by se Marcela Z. přiznala, mohla dostat nižší trest. Odmítla však vypovídat, rozsudek si nepřišla vyslechnout. Nikdo tak neví, kde zpronevěřené peníze jsou... 

„Čekal bych u obžalované sebereflexi, že projeví lítost. Nic takového neučinila," řekl Blesku žalobce Jan Adam. V případě odvolání zamíří případ k vrchnímu soudu.

VIDEO: Kuriózní zpronevěra na Slovensku.

Video
Video se připravuje ...

Pokladník půjčoval peníze z banky, manko vyrovnával padělky! tv JOJ

Fotogalerie
3 fotografie