K události mělo dojít ve středu pozdě v noci. Žena údajně zamykala podnik, když se ze tmy vynořily dvě mužské postavy. „Jeden z pachatelů ji zatlačil od vchodových dveří, přidržoval a s nožem vyhrožoval, aby byla nekřičela. Druhý mezitím vnikl dovnitř baru a z pultu měl vzít položenou peněženku, ve které byla tržba v řádech desítek tisíc korun,“ popsal barmančinu verzi policejní mluvčí  Petr Zámečník.

Celá akce trvala jen pár desítek vteřin, poté se útočníci opět ztratili ve tmě. Policisté neprodleně začali po dvojici pachatelů pátrat, hledali možné stopy a informace, které by je mohly v pátrání posunout dále.

S ubíhajícím časem jim ale některé souvislosti a výpověď barmanky neseděly a začali mít pochybnosti. A tak ženu vzali znovu do »parády«.

„Při opakovaném výslechu postupně rozkrývali její lež. Žena se nakonec přiznala, že si přepadení vymyslela. Chtěla tak řešit své soukromé finanční potíže,“ dodal mluvčí. Peníze, které měly zmizet s neexistujícími pachateli, vydala policistům. Teď jí hrozí obvinění z krádeže či zpronevěry.

VIDEO: Dvě kapsářky okradly muže v restauraci o 15 tisíc korun. Poznáváte je?