Mladík ze Slovenska, který po třetí hodině ranní tloukl na ulici pěstmi do auta, upoutal pozornost jednoho z obyvatel sousedního domu. Ten nemeškal a vytočil linku městské policie. Hlídka dorazila za čtyři minuty. „Podezřelého spatřila s odlomeným krytem zpětného zrcátka v jedné ruce a svazkem klíčů v druhé,“ řekl mluvčí Jakub Ghanem.

Po 200 metrech skončil v poutech

Výtržník na nic nečekal a dal se na útěk. Jeden ze strážníků rychle vystoupil ze služebního vozidla a běžel za ním. Dostihl ho zhruba po dvou stech metrech a ve spolupráci se svým kolegou ničitele spoutal. 

Obhlídka místa činu vlastníky hned tří vozů nepotěšila. „Hlídka našla tři poškozená vozidla, konkrétně volkswagen s ulomeným zrcátkem, fiat s poškozenou klikou, zrcátkem a silně poškrábanými dveřmi a nedaleko i seat, v jehož laku byla také dlouhá rýha od ostrého předmětu,“ popsal dílo zkázy mluvčí.

Škoda podle všeho přesáhne hranici pěti tisíc korun, proto si vandala, ze kterého táhl alkohol, převzala republiková policie. Cizinci tak hrozí trestní stíhání pro poškozování cizí věci.

VIDEO: Auta vandaly prostě přitahují. Takhle dopadly vozy nedávno v Brně.

Fotogalerie
4 fotografie