Čtyři mladíci si pro své řádění vybrali 28. září večer vagóny metra ve stanici Zličín. Sotva z nich vylezli, vzali do rukou fixky a začali čmárat po oknech i dveřích jednotlivých vagónů nesmyslné nápisy. Policisté pak zjistili, že takhle „vyzdobili“ i interiér. Tohle „umění“ je ale může přijít pěkně draho.

„Tímto jednáním povedený kvartet způsobil Dopravnímu podniku hlavního města Prahy škodu v řádu několik tisíc korun,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Mladíci jsou tak podezřelí z trestného činu poškození cizí věci - sprejerství. „Při tomto deliktu je podstatné, že stíhán pro tento trestný čin může být i ten, kdo svým jednáním nezpůsobí škodu žádnou,“ doplnil Hulan.

Policistům se mladíky dosud nepodařilo ztotožnit, i když vandaly zachytilo hned několik bezpečnostních kamer. Proto prosí veřejnost o pomoc. „Pokud kdokoli mladíky na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ žádají policisté.

VIDEO: Mladíci fixou poničili vagóny metra. Poznáte je?