Martin se bránil útoku pytlem s větvemi, jenže upadl a poranil si vazy v koleně. Běsnící zvíře obrátilo pozornost k jezevčíkovi. Sevřelo ho do čelistí a vláčelo pryč ze zahrady. „Cítil jsem silnou bolest, už jsem nedokázal Finna zachránit. Tím, že se postavil proti útočníkovi, se obětoval,“ neskrýval Martin dojetí.

Na místo záhy přijeli policisté a záchranka. Martin, který dostal po šokujícím zážitku injekci na uklidnění, skončil v nemocnici. Diagnóza zní přetržené křížové vazy v pravém koleni, příští týden ho čeká operace.

„Případ vyšetřují kolegové z oddělení Výstaviště. Zjišťují, co se stalo a kdo nese za událost zodpovědnost,“ poznamenal policejní mluvčí Pavel Šváb.   

Martin: Majitel pitbula se ani neomluvil

Martina i jeho matku, která na Finnovi velmi lpěla, rozladil přístup majitele pitbula. „Vůbec se neomluvil, prý nám jen uhradí cenu psa. Přitom nejde o věc, ale o živého tvora, který byl součástí rodiny,“ neskrýval rozladění Martin Mittner. Chovatel měl podle svědků i po incidentu velké problémy zvíře zklidnit a zavřít zpět do své zahrady.

Video: Tato žena popisuje léčení své dcerky po napadení psem

Video
Video se připravuje ...

Máma pokousané holčičky s pláčem mluví o jejím léčení Ondřej Požár

Fotogalerie
7 fotografií