Pětadvacet tun těžký kolos naplněný odpadky a především jeho tříčlenná posádka měly velké štěstí. „Nevybral poslední zatáčku. Podle všeho jel moc rychle. Pak se lekl, dupl na brzdu a následoval smyk,“ popsal Blesku výjev jeden ze svědků.

Kolos se přetočil na pravý bok a klouzal zvolna po svahu. Když se zastavil, nevěřili zastavující řidiči vlastním očím. Z kabiny se vysoukala tříčlenná posádka prakticky bez újmy na zdraví.

„Jeden ze spolujezdců si stěžoval na bolest ruky. Záchranáři muže ošetřili na místě a odvezli na chirurgii blanenské nemocnice,“ dodala mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková. Dechová zkouška neodhalila v dechu šoféra alkohol.

Nehoda notně zkomplikovala dopravu na hlavní cestě z Blanska na Brno, kde se okamžitě vytvořily kolony. Policie měla plné ruce práce s usměrňováním dopravy, řidiče posílala na objízdnou trasu přes Olešnou a Lažánky.

Vyprošťování trvalo šest hodin!

A zapotili se i hasiči. „Na místo přijela těžká hasičská technika z Brna a technika soukromé firmy. S pomocí dvou jeřábů se podařilo po šesti hodinách vrátit nákladní auto zpět na vozovku,“ shrnul náročný zásah mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Video: Tragická nehoda v Plzni. Popeláři srazili a usmrtili chodkyni

Fotogalerie
7 fotografií