Incident se stal ve čtvrtek odpoledne na koupališti v Dobrovského ulici. „Mladík odmítal respektovat pokyny plavčíka. Ten si proto na pomoc přivolal strážníky. Když přijeli, zdálo se, že se situace zklidní. Mladík totiž řekl, že z koupaliště dobrovolně odejde,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Cestou k východu si to ale výtržník společně s trojicí svých kumpánů rozmyslel. „Začal na plavčíka pokřikovat a celá čtyřčlenná skupina se ho pokusila napadnout. Strážníci, kteří se pro jistotu celou dobu drželi v těsné blízkosti odcházejících mladíků, tedy okamžitě zasáhli a použili i slzný sprej,“ upřesnil Ghanem.

To výtržníky naštvalo. „Muž na zasahujícího strážníka křičel, že ho svlékne z uniformy a zabije. K výhrůžkám se následně přidal i další mladík. Celý případ proto strážníci předali státním policistům pro důvodné podezření z trestného činu,“ doplnil mluvčí strážníků.

VIDEO: Strážníci řeší nejrůznější případy. Před pár dny hledali chlapečka, který odjel své mámě a sám brouzdal na odrážedle pražskými ulicemi.