Případ šokoval Česko. Penzista s titulem JUDr. ženu podle obžaloby donutil podepsat neuvěřitelnou smlouvu, ve které se zavázala k bezplatnému úklidu jeho chaty na Blanensku v kombinaci s poskytováním sexu podle momentálních choutek penzisty!

Právník na výměnku údajně využil ženiných finančních problémů. Navíc jí měl vyhrožovat, že v případě odmítnutí rozešle do práce, jejím rodičům a dětem popis jejího sexuálního života.

„Vyhrožoval, že když se s ním rozejdu, skončím na ulici. Dokázal být velice přesvědčivý. Říkala jsem si, že to prostě nějak přetrpím,“ vypověděla osmačtyřicetiletá žena v předchozím jednání u okresního soudu. Martin P. se naopak dušoval, že šlo o běžné intimní soužití.

Úklid a sex na chatě. Každý víkend!

Podle obžaloby se ženina nedobrovolná sexuálně-pracovní služba odehrávala na chatě Martina P. Ve smlouvě se zavázala, že na ni bude docházet každý víkend. „Zavázala jsem se, že budu dělat všechny domácí práce. Umyji nádobí, uklidím a budu s ním souložit, kdykoli se mu zamane. Když jsem nechtěla, povalil mě na gauč a fackoval mě,“ popsala »náplň« práce.

Okresní soud: Žena chodila na chatu dobrovolně

Martin P., kterému hrozilo za znásilnění a vydírání až 10 let vězení, se u Okresního soudu v Blansku letos v březnu dočkal osvobozujícího rozsudku. „Chodila na chatu za obžalovaným s tím, že jde plnit smlouvu. Přestože vypověděla, že tam musela strpět pohlavní styk i nějaké násilí, přesto to další týden udělala znovu. Docházelo k tomu i z vůle poškozené, nebyla tam žádná pohrůžka újmy na zdraví,“ konstatovala v odůvodnění verdiktu soudkyně Michaela Zummerová.

Nepřevzal obsílku, neomluvil se

Po odvolání žalobce se měl v úterý stěží uvěřitelnou kauzou zabývat Krajský soud v Brně. Podle soudkyně Světlany Bartošové nepřevzal Martin P. obsílku k jednání a ani se neomluvil. Odvolací jednání bylo odročeno na neurčito.