Soudce Michal Zámečník poslal bývalého znojemského stopera Mladena U. (26) za mříže za pokus o vraždu. Loni v prosinci totiž bodl na diskotéce ve Znojmě jiného chlapa do krku skleněnou lahví s uraženým dnem. Napadený s dvěma bodnořeznými ranami na krku zázrakem přežil.

Co se vlastně stalo? Banální pitka, banální hádka opilců. Fotbalista po skončení strkanice svého soka otočil za rameno k sobě a bodl jej rozbitou flaškou do krku.

„Byla to nehoda,“ těžce polykal šokovaný a pobledlý fotbalista. Na místě se proti trestu odvolal. „Lahev jsem zvedl a on si ji omylem strčil do brady,“ nabídl svou verzi brněnskému soudu. Ten mu neuvěřil.

Jestli Mladen U. začne novou fotbalovou sezonu v rakouské druhé třídě v dresu Pulkautal/Schmidatal, nebo zda místo toho oblékne pruhovaný mundúr trestanecké jedenáctky, rozhodne Vrchní soud v Olomouci.

Hattrick mu místo nezajistil

Mladen U. se do druholigového kádru Znojma před lety nedostal. Klub je uvolnil na hostování do I.A třídy do Dobšic, kde se uvedl jako střídající hráč hattrickem během dvaceti minut. Ani to mu však k angažmá ve Znojmě nepomohlo. Dnes má bulharský krajní obránce či stoper místo v rakouské 2. třídě v klubu Pulkautal/Schmidatal.