Jaroslav Havlík stráví za mřížemi příštích 11 roků. Další dva komplici se na Nejvyšší soud s dovoláním neobrátili, už dříve dostali 10 let, respektive podmínku.

Nejvyšší soud potvrdil, že předchozí soudy nezkrátily obžalované na jejich právech. „Z hlediska rozhodnutí o podaných dovoláních je podstatné to, že oba soudy jasně, srozumitelně, přehledně, ověřitelně a zejména logicky vyložily své hodnotící úvahy, nedopustily se žádné deformace důkazů a ani jinak nevybočily z mezí volného hodnocení důkazů,“ stojí v rozhodnutí Nejvyššího soudu. Dolíhal s Havlíkem mají ještě jednu možnost, jak dlouholeté vězení odvrátit – podat ústavní stížnost.

Komplice z auta zavraždili

Loupežné přepadení se odehrálo  v srpnu 2006 v serpentinách mezi Slavkovem a Rousínovem. Tři maskovaní muži přepadli vůz bezpečnostní služby a ukradli 77 milionů korun. Při akci měli k dispozici pistole a maketu bazuky. Bývalí policisté většinu peněz investovali do nemovitostí a rozpůjčovali známým.

Ve vozu agentury převážející peníze měli komplice, se kterým se později kvůli podílu z loupeže rozhádali. Roman Dolíhal o čtyři roky později velitele vozu v domě na Brněnsku zavraždil. Tělo objevila policie na skládce u Drásova.

Bratr coby korunní svědek

Vedle Romana Dolíhala, který byl hlavou gangu, se přepadení zúčastnil i jeho bratr Antonín. Ten od počátku spolupracoval s vyšetřovateli a proti bratrovi vypovídal. Vyvázl s mírnějším trestem, odsedí si jen 10 let. Jiří Bartoň, který pomáhal odklízet tělo zavražděného velitele vozu, dostal u Krajského soudu v Brně 2,5 roku vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky.

Fotogalerie
11 fotografií