„Mladík posprejoval trafostanici a zem v Bystrci. Při příjezdu hlídky se snažil schovat do domovních výklenků, ale pátrání zase až tak složité nebylo. K vyznání své vyvolené totiž připojil i své příjmení,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

U řeky Leskavy zadrželi strážníci hned trojici lidí, z nichž sprejoval jen jeden z nich – muž (33). „Muž se k vytvoření rozsáhlého graffiti hned přiznal, a dokonce se před hlídkou pokusil výtvor o rozměru přes dvacet čtverečních metrů dokončit,“ dodal Ghanem. Jak strážníci následně zjistili, důvod byl prostý. O vandala se nejednalo. Od majitele zdi měl totiž sprejování povoleno.

Video
Video se připravuje ...

Více než 20 m2 plochy zaujímalo graffiti, které v Brně vytvořil muž (33). Jak strážníci později zjistili, nejednalo se o nelegální tvoření, muž měl od majitele zdi k vytvoření graffiti svolení. Městská policie Brno

Mladší muž je podezřelý ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Zamilovaný mladík byl posilněn alkoholem. Strážníci mu totiž naměřili bezmála dvě promile alkoholu.

Fotogalerie
4 fotografie