Zdatně mu konkuroval také mladík (19) v Brně. Hazardér nezvládl v pondělí v poledne své suzuki v Brně v Babické ulici. Boural, zranil sebe i spolujezdce. Už první pohled hlídce napověděl, že mladík má problém. „Řidič nadýchal 2,79 promile alkoholu,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Alkohol se podepsal pod smrt chodkyně

Policisté vyšetřovali v kraji během velikonočních svátků 76 dopravních nehod. Černou skvrnou se stala nedělní večerní nehoda v Břeclavi, kdy neovladatelná oktávka usmrtila na chodníku starší ženu (56). „Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol,“ upozornil Šváb.

Konečný velikonoční účet, který policisté vystavili některým nenapravitelným šoférům, zní: 49 opilců za volantem a 26 zdrogovaných.   

Opilým řidičům ovšem zdatně konkurovali i někteří cyklisté. Třeba muž, který u Moravské Nové Vsi po pádu na zem musel další jízdu za řídítky vzdát, nafoukal víc než tři promile.

Video: Silniční kontroly byly o Velikonocích posíleny.

Video
Video se připravuje ...

Jedna z policejních hlídek při velikonočních kontrolách na Bauerově ulici v Brně. Tato řidička při dechové zkoušce obstála, displej přístroje ukázal nulu. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
9 fotografií