Záchranáři původně přivolaní k nehodě a požáru auta spatřili obraz zkázy. Vyvrácený plot, poškozená elektrická a plynová přípojka, notně pošramocený automobil, potlučená posádka. A především bezvládné tělo na chodníku.

„Oživování ženy zahájili policisté, vzápětí dorazila lékařská pomoc. Chodkyně utrpěla však natolik závažná zranění, že jim na místě podlehla,“ konstatovala mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Rychlost a alkohol!

„Řidič podle všeho jel rychleji, než je povoleno. Po nehodě měl pozitivní test na alkohol,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Šofér skončil v nemocnici, stejně jako další tři spolujezdci. Policisté hledají svědky tragické události. „Pokud by někdo mohl podat svědectví k nehodě, která se stala kolem 21:15, nechť informace sdělí na linku 158,“ dodal mluvčí.

Plné ruce práce měla také pohotovostní služba plynáren a energetických rozvodných závodů, auto totiž poničilo přípojku elektřiny a plynu. „Zaměstnanci plynáren kvůli úniku plynu proto zastavili jeho dodávku do vedlejší střední školy,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.
Řidič v sobotu v noci v Břeclavi ve velké rychlosti vyletěl s autem na chodník, kde usmrtil procházející ženu. Po nehodě nadýchal alkohol.
Autor: HZS Jihomoravského kraje

Video: Při tragické nehodě v Jihlavě usmrtil chodce nákladní vůz