Muž (32) se vydal do Bystrce, kde našel zaparkované auto možného budoucího tchána. „Do hrdla nádrže vložil kus látky, kterou zapálil. Požár poškodil vnitřní plastovou část a pak se naštěstí samovolně uhasil. Škoda na vozidle je osm tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

To ale žháři nestačilo. O týden později si vyrobil zápalnou lahev a se zapalovačem v ruce se vydal k domu otce své milé. „Došlo k zahoření prostoru u dveří a částečně i vnitřního vybavení předsíně. Majitel byl naštěstí doma a požár stihl sám uhasit. Škoda v tomto případě je necelých sedm tisíc korun,“ dodala Cejnková.

To už ale poškozenému došla trpělivost a vše nahlásil na policii, která viníka dopadla. „Podezřelý se ke svému jednání doznal. Budoucímu tchánovi se prý chtěl pomstít za to, že k němu měl stále nějaké výhrady,“ vysvětlila jeho motiv mluvčí policie.

Zahrávat si s ohněm se nevyplácí. Podívejte se na video, jak to vypadá, když zapálíte 6000 sirek!

Video
Video se připravuje ...

6000 zápalek 

Na svého miláčka si teď dcera poškozeného bude muset nějaký čas počkat. Muž měl totiž za jinou trestnou činnost nastoupit do vězení už v říjnu loňského roku, ale nějak na to zapomněl. Nyní mu hrozí za několik trestných činů až osm let ve vězení.

Fotogalerie
4 fotografie