Zloděj si to namířil přes pole k Neslovicím, sjel na silnici, opět pokračoval přes pole a poslední stopy zanechal u Tetčic. Jenže majitele stavebního stroje Radka Badinu pořádně naštval. Ten proto vypsal odměnu 50 tisíc korun za nalezení stroje a informace vedoucí k polapení drzého poberty.

„Bez ohledu na policejní pátrání jsme rozjeli vlastní akci. Máme svědectví, kdy a kde lidé nakladač spatřili. Zloděj rozstříhal ve firmě drátěný plot, našli jsme stopy, jak jel po poli,“ řekl Blesku Radek Badin.

Žlutý stroj, který se pohybuje maximální rychlostí 18 kilometrů za hodinu, má milionovou hodnotu. Není vyloučeno, že šlo o krádež na objednávku. „Nemůžu to vyloučit. Snažíme se najít další informace, přestože stopy končí u Tetčic. Nakladač je polepený názvem firmy, tedy Badin,“ řekl Blesku Radek Badin.

Ten se obrátil s žádostí o pomoc a informací o vypsání odměny ve výši 50 tisíc korun na sociální sítě. „Čím víc lidí se to dozví, tím je větší naděje, že tenhle kousek pachateli neprojde,“ míní okradený podnikatel.

Fotogalerie
4 fotografie