Odběratele našli v Brně, Hodoníně nebo Břeclavi. Cena? 100 až 200 korun za kus, podle barvy či loga. Aby toho nebylo málo, občas si přilepšili kokainem. Teď jim vše sečetl Krajský soud v Brně. Andrea vyfasovala šest, její životní partner David devět let za mřížemi. Mladé dvojici přitom původně hrozila basa od 10 do 18 let. Kvůli drogové koordinaci s dalšími podílníky, ať už doma nebo na Slovensku.

Mimořádné snížení trestu

„Lze jednoznačně hovořit o formě organizované činnosti ať už výroby či distribuce a prodeje drog,“ poznamenal soudce Martin Vrbík, který případ dostal na stůl. Spolupráce obou obžalovaných při vyšetřování, fakt, že mají tříletou dcerku, dříve neměli konflikt se zákonem a Andrea je vážně nemocná, nakonec na soud zapůsobily. Oběma dokonce snížil výši trestu pod spodní hranici zákonné sazby.

Michal je schizofrenik, Karel vyvázl

Ve skupině se objevili ještě dva aktéři, kteří ale jeli převážně po vlastní koleji. Někdejší student práv Michal O. (31) a podnikatel Karel P. (40).  Oba trestu unikli. Michal O. totiž podle znaleckého posudku trpí paranoidní schizofrenií, jeho případ byl ze soudního procesu vyjmut.

Karla P. soud zprostil úplně obžaloby. Jeho drogovými eskapádami do června 2013, kdy byl policisty přistižen u motorestu Rohlenka s marihuanou v autě, se už zabýval Okresní soud Brno-venkov.

„Stalo se to, co jsme tvrdili dávno. Výpověď svědka Michal O. jako duševně nemocné osoby je nevěrohodná. A dřívějšími obviněními mého klienta se už zabýval jiný soud,“ tvářil se spokojeně obhájce Jiří Šabršula. Státní zástupce nicméně podal proti této části verdiktu odvolání, věc tak půjde k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Andrea a David, kteří odcházeli od soudu ruku v ruce, se odmítli k čemukoliv vyjádřit. A ponechali si lhůtu pro vyjádření k rozsudku.

Fotogalerie
4 fotografie