Až letos přišla zásadní změna! Nikola (31) se stala maminkou, narodila se jí dcerka Zoe a uniforma putovala do skříně. „Ale udržuju si přehled, co je v práci nového. Za dva roky mě navíc čekají licenční zkoušky. Upřímně, na návrat se těším, chybí mi kolegové, ta práce mě bavila,“ svěřila se.

Naopak Petra (31) dál střeží svůj rajón v brněnské čtvrti Bystrc. „Teď si nás nikdo nějakou dobu nesplete,“ ubezpečuje.

Každá jinde

Když nastoupily, nadřízení je raději rozdělili a poslali každou na jiný konec Brna. „Jenže na společných akcích, jako byl dohled u fotbalových zápasů nebo na závodech motorek, zase nikdo nevěděl, kdo je kdo,“ směje se Nikola.

Petra Nikole mateřské povinnosti nezávidí, ostatně i ona plánuje potomka. „S přítelem stavíme domeček, už máme hrubou stavbu. Třeba se s Nikolou prostřídáme, ona se vrátí a já se budu věnovat miminku,“ přemítá.

Video
Video se připravuje ...

Petra Černěnková vysvětluje, proč ji lákala práce u policie Zdeněk Matyáš

Letošní vánoce? U stromečku i ve službě

Sestry se tentokrát sejdou až po svátcích u rodičů. „Co bych si přála pod stromeček? Zdraví, to je nejdůležitější. Pro všechny kolem i pro nás,“ míní Nikola.

Petra už má jasno, na Štěpána slouží. „Jako dárek pod stromeček bych brala týden mimo Brno. Jen klid, pohodu, vyčistit hlavu," přeje si.

Zmatený bezdomovec

Že jsou si uniformovaná dvojčata k nerozeznání podobná, okusil na vlastní kůži bezdomovec. V centru Brna se potkal opakovaně s Nikolou, která mu radila, jak svou situaci řešit.

Muž se později ocitl v Bystrci, kde pro změnu narazil na Petru. „Ptal se mě, co tam dělám, prostě si mě spletl s Nikolou,“ směje se Petra Černěnková.

Pomohly kačenám i ženě s kojencem

Z řady případů, u kterých se obě sestry ocitly, Petra vzpomíná na bezbranná káčata, která popadala do kanálu. Strážníci je vysvobodili a tak mohla odkráčet za svou matkou k nejbližší vodě.

Nikola řešila případ ženy s kojencem, kterou uprostřed noci vyhodil partner z domu. „Úplně dezorientovaná chtěla jít pěšky domů na Slovensko. Poskytli jsme jí pomoc, nakonec pro ni přijel její kamarád.“

Fotogalerie
12 fotografií