Pernicu hned při premiéře čeká drsná prověrka. Dosud neporažený Luke Nevin. Dá se předpokládat, že londýnská O2 aréna s kapacitou 20 tisíc diváků požene Angličana dopředu. „Bude to velmi tvrdé,“ uvědomuje si Pernica.

Brněnský borec se na zápas pečlivě připravuje. „Je nezbytné zpevnit klouby. Chodím proto po nich na dlažbě, buším bez rukavic do desky. Hlavně si nezlomit ruku. To je v tomto sportu bohužel běžné,“ přiznal.
Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Pernica (36) z Brna se jako první Čech připravuje na zápas v organizaci BKB. Archiv Zdeňka Pernici

V Londýně uvidí 3. prosince diváci 14 zápasů. Duel Pernici s Nevinem je zařazen jako 10. v pořadí. Borci mají k dispozici tři kola po dvou minutách. „Zápasy ale většinou končí dřív. Soupeře může vyřadit třeba nateklé oko. Bývá u toho hodně krve,“ uvědomuje si Pernica.

Říkají mu Gauny

Gauny, jak je Pernica přezdíván, se vyhýbá ostrým slovním výpadům na adresu svého protivníka. „Je to bývalý boxer, rány určitě umí rozdávat. Bude to těžký zápas. Vyhraje ten lepší,“ dodal.

Pernica měl kvůli zápasům v ringu už třikrát zlomenou ruku a jednu má dokonce sešroubovanou. Pokaždé ke zlomenině došlo při souboji v rukavicích. Věří, že londýnská premiéra tuto statistiku nijak nezmění.

Zdeněk Pernica
Přezdívka: Gauny
Věk: 36
Výška:178 cm
Váha: 75 kg
Současná bojová kategorie: do 75 kg
Největší úspěchy: bronz z Mistrovství Evropy v thaiboxu 3x mistr České republiky v thaiboxu 2x mistr České republiky v kickboxu.
Fotogalerie
7 fotografií