K tragické události došlo v neděli před osmou hodinou večer. Podle mluvčí pražských hasičů Kateřiny Suchanské došlo v objektu k technické závadě.  „Na místo přijelo několik jednotek hasičů, kteří zasahovali dvěma proudy vody v dýchací technice a použili i výškovou techniku. Po dohodě s majitelem se škoda vyšplhala na jeden milion korun. Prováděli jsme také průzkum bytů nad tělocvičnou, ale nebyl nutný zásah hasičů ani záchranářů,“ shrnula výjezd hasičů jejich mluvčí.

Po dobře vybavené tělosvične zůstaly jen ohořelé stěny a nepoužitelné sportovní vybavení. V neděli a v pondělí byli manželé Kutilovi úplně na dně, podnik totiž neměli pojištění. V úterý večer se ale vše otočilo k lepšímu: „Dneska je to první den už lepší, protože nám strašně lidí chce pomoci. Včera a předevčírem to byla úplná katastrofa. Dneska se rozjela obrovská vlna solidarity, pořád nám zvoní telefon, chodí smsky. Obrovská škála lidí se nám snaží různě pomoci, ať už finančně, fyzicky, psychicky. Ani jsme nevěděli, kolik lidí známe a co o nás ví,“ prozradila dojatá spolumajitelka Lenka Kutilová.

Šampióni z Olšanky

Klub s manželem provozují 11 let a mohou se pochlubit úspěšnými zápasníky, kteří jejich klubem prošli nebo zde občas trénují: „V klubu se zaměřujeme na trénink dětí. Máme několik mistrů republiky, zlatých, stříbrných, bronzových umístění. Naši svěřenci se zúčastňují všelijakých turnajů. A dnes jak je populární MMA, tak k nám chodí trénovat i tito zápasníci. Z těch slavných sem občas chodí třeba Viktor Pešta nebo Filip Macek,“ jmenuje některé z důležitých jmen českého bojového sportu. Viktor Pešta je zápasník v těžké váze a stal se druhým Čechem, který se zúčastnil prestižní soutěže UFC a je držitelem světového titulu WASO. Filip Macek je zase česká jednička bantamweight divize a v září minulého roku prohrál souboj o šampióna této divize v soutěži Oktagon MMA.

Do Kutil gym zavítal v roce 2011 i slavný boxer Mike Tyson.
Autor: Kutil Gym

Není to jen tělocvična

Její manžel Ladislav Kutil, sám několikanásobný český mistr v boxu, pridává další jména: „Chodí k nám hodně slavnějších zápasníků, ale ono se to pořád točí. Danil Škvor, Miloš ‚Meloun‘ Petrášek a hrozně moc dalších. Tím fitkem prošel každý,“ jmenuje další zápasníky. Láďa Kutil sám pořádá spíše individuální tréninky a starost o mládež přenechává svým trenérům. Kromě toho také tělocvična organizuje mnoho akcí pro své mladé svěřence. „Nejenom, že se u nás boxuje, ale my jim vytváříme i podmínky do budoucna. Třeba děláme galavečery, oblastní kola, teď pořádáme Memoriál Julia Tormy (pozn. red. mezinárodní turnaj turnaj, který se koná na počest historicky prvního olympijského vítěze ČSR ve welterové váze Julia Tormy).“

Mike Tyson na Žižkově

Do Kutil gym v roce 2011 se přišel podívat i Mike Tyson, který tehdejším svěřencům ukázal několik chvatů a z fotek je vidět, že se dobře bavil. V tělocvičně na tréninku rozdával rady i úspěšný zápasník Jiří Procházka, který je účastníkem prestižní soutěže UFC. A tím to podle Ladislava Kutila končit nebude, i když se jim v roce 2020 příliš nedařilo, museli se vyrovnat s koronavirem a nyní s požárem: „Máme kolem sebe hodně lidí, co nám chtějí pomáhat. Tělocvičny se nevzdáme a budeme bojovat navzdory všemu. Fitko postavíme nový,“ prohlašuje na závěr nezdolný Ladislav Kutil. Veřejnost jim může pomocí tím, že si zakoupí pernamentku nebo jednotlivé vstupné do Kutil gym.

Fotogalerie
31 fotografií