U vchodu spatřil jednoho z obyvatel, jak bezradně lomí rukama. Zastavil, popadl v kabině práškový hasicí přístroj a utíkal do obydlí. „Hořelo v kuchyni, chytl hrnec s olejem,“ řekl Kocourek s tím, že neváhal ani vteřinu.

Dohasil a jel dál

Spustil proud z hasičáku a po několika zásazích bylo hotovo! Záda mu záhy jistil kolega Michal Křepela, který projížděl stejnou trasu o něco později. „Ujistil se, zda je kolega v pořádku,“ podotkla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Video
Video se připravuje ...

Pohotový řidič trolejbusu zabránil požáru domu HZS Jihomoravského kraje

Skromný dopravák nad chválou mávl rukou, na možný souboj s ohněm se zaměstnanci podniku ostatně školí. Nakonec měl problém zcela jiný. „Sedl jsem do trolejbusu a pokračoval v cestě, i když jsem teda smrděl jak spálený boty," usmíval se Kocourek a odmítl se i vyfotit.

Za pohotovost sklidil slova uznání nejen od kolegů, ale především od profesionálních hasičů. „Ten den jsme jezdili odstraňovat hlavně následky bouřek a velký požár rodinného domu by jistě zaměstnal hned několik jednotek na delší dobu. Nemohly by tak pomáhat u řady jiných událostí," podotkl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Fotogalerie
5 fotografií