Loni v červnu se mu tornádo prohnalo domem a úplně ho zničilo. Jako zázrakem zůstala stát Pavkovi přilehlá kůlna, kde ležel hlavou zavrtaný do země. Kousek od něj přežil i jeho pes Gira. Oba byli otřeseni, ale nezraněni.

Bojí se dalších Vánoc

Pavkovi se bohužel nepodařilo zahájit loni stavbu nového domu. Zimu tak strávil ve vinném sklípku. „Dřevo, které mi mělo stačit na tři roky, bylo do Vánoc pryč. Ještě, že mám hodného bratra, pomohl se suchým dřevem,“ uvedl Pavka.

Stavbu nyní brzdí nedostatek materiálu. „Díky Jihočeskému kraji jsem měl dřevo na střechu, vše ostatní je problém. Na každou položku se čeká šest až osm týdnů. Mám obavu, abych netrávil další Vánoce ve sklepě,“ přiznal své obavy.

Smrtící tornádo se přehnalo Břeclavskem a Hodonínskem večer ve čtvrtek 24. června 2021. Zdevastovalo Moravskou Novou Ves, Hrušky, Mikulčice, Lužice, odloučenou část Hodonína Pánov a částečně i Hodonín.

Asi 200 domů bylo zcela zničeno a přes 1 200 poškozeno. Bezprostředně po tornádu zemřelo šest lidí, další později na následky zranění. Ošetřeno bylo několik set lidí.

VIDEO: Spoušť způsobená tornádem z pohledu policejního vrtulníku.

Video
Video se připravuje ...

25 kilometrů zkázy: Policisté proletěli nad trasou tornáda Policie ČR

Fotogalerie
79 fotografií