Kromě bílé a modré barvy nechybí na kompletně polepené soupravě ani tváře usměvavých mladých strážců zákona a slogan o potřebě nové generace. Službu totiž končí silné ročníky, které nastoupily v devadesátých letech.

„V roce 2020 skončilo většinou po dlouholeté službě 109 policistů, o rok později to bylo už 223 mužů zákona. Zub ve věkové pyramidě zanechalo také pozastavení náboru v roce 2010," vysvětlil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Modrobílá šalina vyrazila do ulic Brna: Hledá zájemce o práci v policejní uniformě Policie ČR Brno

Policie řeší personální nedostatek už několik let intenzivní náborovou kampaní. Kvůli koronaviru některé aktivity organizuje v podobě on-line školení. „Pracujeme i se středoškolskými studenty třetích a maturitních ročníků, kteří nechtějí pokračovat ve studiu na vysoké škole,“ dodal mluvčí.

 

Pojede na lince 1 a 12 

Náborová tramvaj je společným projektem Zdravotní pojišťovny ministrstva vnitra a brněnského dopravního podniku. „Tak zvaná policejní tramvaj bude nasazena na dvou linkách. Jde o jedničku mezi Řečkovicemi a Pisárkami a dvanáctku mezi Komárovem a Technologickým parkem,“ prozradila mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Fotogalerie
5 fotografií