„Aby si každý návštěvník vybral podle svých představ a mohl konečně vyrazit za pořádnou živou kulturou, bude program rozdělen do čtyř tematických dnů," prozradil koordinátor festivalu Karel Černoch.

Na návštěvníky tak čeká rocková středa, hip-hopový čtvrtek, rapový pátek a alternativní sobota.

Brněnský majáles až v září

Festival vznikl na základě studentské iniciativy a během let se vypracoval na jednu z hlavních brněnských akcí v první polovině festivalové sezony. Studentský majáles je zároveň alternativou k Brněnskému majálesu, který se koná na výstavišti obvykle v květnu, letos kvůli pandemickým omezením až v září.

Omezená kapacita, vstupné 200 korun

Současným vládním opatřením se musí přizpůsobit i Studentský majáles. Kapacita bude omezená, lidé dostanou možnost antigenního testování přímo před vstupem do areálu. Ten bude rozdělený na dva sektory se shodnými službami a výhledem na pódium. Vstupenka na jeden den stojí 200 korun.

„Jako organizátoři chceme především poděkovat všem, kteří s námi vytrvali i přes odložení ročníku 2020 a zúčastní se letošního Studentského majálesu. Jsme rádi, že i v tomto chaosu můžeme představit akci od studentů pro všechny, a zároveň tak podpořit vystupující interprety a návštěvníkům nabídnout pořádnou show," dodal koordinátor Marek Šimeček.

VIDEO: Tradiční studentský průvod Brnem při oslavách Majálesu.

Fotogalerie
12 fotografií