Primátorkou bude Markéta Vaňková z ODS. Prvním náměstkem pro oblast zdravotnictví, školství, sportu, územního plánování a životního prostředí bude Petr Hladík (KDU-ČSL).

Náměstkem pro oblast majetku, kultury, participace veřejnosti, informačních technologií, strategie a analýzy dat se stane Tomáš Koláčný (Piráti). Náměstkem pro bydlení a správu majetku Oliver Pospíšil (ČSSD).

Posledním, dosud neurčeným náměstek pro oblast investic, dopravy, sociálních služeb, marketingu a cestovního ruchu se stane Robert Kerndl (ODS), syn známého zpěváka.

Jendotlivými radními budou David Grund (ODS, investice), Petr Kratochvíl (ODS, doprava), Jaroslav Suchý (KDU-ČSL, školství a sport), Filip Chvátal (KDU-ČSL, územní plánování), Róbert Čuma (Piráti, majetek), Markéta Gregorová (Piráti. kultura).

Uvolněným a tedy plně placeným členem zastupitelstva pro informační technologie se stane Ondřej Kotas (Piráti), pro oblast marketingu a cestovního ruchu Kristýna Švarcová (ODS) a uvolněnou předsedkyní finančního výboru se stane Andrea Pazderová (ODS). Koalice o tom informovala ve společném prohlášení. K podpisu koaliční smlouvy dojde 31. října.

VIDEO: Kerndl oslavil 70 galakoncertem: Chci se dožít vnoučka od Terezy!

Video
Video se připravuje ...

Kerndl oslavil 70 galakoncertem: Chci se dožít vnoučka od Terezy! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička