Kromě nejrůznějších indiánských rituálů, které spočívaly ve vypalování kůže a nalévání do míst jedu či v pití nápoje z »lijány mrtvých«, docházel i na biomolekulární injekce z místní nemocnice.

Právě zdejší lékař mu ale před pár dny řekl, aby jel už domů. „Doktor mi sám řekl, že nemá smysl, abych tu byl. Ať jsem radši s rodinou a kamarády, kteří mně psychicky i zdravotně pomůžou. Takže po 50 dnech jedu domů,“ vysvětlil Petr na sociální síti, kde známým i neznámý lidem líčí svůj boj s Non-Hodgkinovým lymfomem. Nádor bohužel jeho tělo přijalo, odmítá s ním bojovat, takže Petrovi nezabírá žádná léčba. V Peru se mu navíc objevily na krku nové metastázy.

Ve čtvrtek proto ukončil svůj pobyt a vydal se na cestu delší než 10 tisíc kilometrů zpět za rodinou do Brna.

„Má cesta domů málem krachla už v Iquitos, kdy letadlo mělo hodinu a půl zpoždění. Letiště je spíše jako autobusová zastávka, kde se modlíte, aby vůbec něco přistálo. Moje rezerva byla kvůli séru jen 2 hodiny a 20 minut na přestup do dalšího letadla v Limě. Sérum nesmělo být déle než 24 hodin v pokojové teplotě,“ popsal na sociální síti začátek své cesty.

Pomáhá nemocné Lence

Po vnitrostátním letu do Limy jej čeká cesta do španělského Madridu, kde bude přestupovat. „Vnitrostátní lety v Peru mají jiná pravidla než mezinárodní lety, takže chlast pro bratra jsem musel přeházet do příručního zavazadla a při příletu do Limy jsem měl 40 minut na vyzvednutí batohu,“ líčí a pokračuje: „Pak rychle přeházet chlast zpět do krosny a doběhnout na check in, kde mi řekli, že gate zavírá asi za 15 minut.“

Za tu dobu musel Petr, který při pobytu v Peru i vlivem neortodoxní šamanské léčby zhubl na 52 kilo, stačit koupit ještě pohled pro jedenáctiletou Lenku z Karviné. I přes svůj boj s rakovinou totiž nemyslí jen na sebe, ale snaží se pomáhat i dalším onkologicky nemocným. „Kdybyste měli zájem udělat dobrý skutek, pošlete prosím pohled malé Leničce. Sbírá alespoň pohledy, protože nemá sílu cestovat. Uděláte jí tím obrovskou radost,“ vyzval Petr.

Pohled byl v kapse a Petr ještě napsal: „Ke gatu jsem doběhl za 5 minut dvanáct, sednul jsem si v letadlech a vytuhl asi na hodinu vyčerpáním.“ Cesta z Peru do Brna trvá zhruba 13 hodin.

Fotogalerie
16 fotografií