Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce –investiční zlato. Ceník v euro je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Je investiční zlato skutečnou jistotou, nebo jen chvilkovou zlatou horečkou?

Zlato je již od nepaměti symbolem bohatství a stálosti majetku. Neustále se opakující ekonomické otřesy potvrzují, že zlato je skutečně silnou položkou v investičních portfoliích. Dokonce tou nejstabilnější. Cena zlata v současné době opět láme rekordy, a to z mnoha důvodů, od geopolitické nestability až po hledání bezpečných aktiv investory po celém světě.

Poslední týdny přinesly růst ceny zlata, který překvapil svou rychlostí. Výnosy z investic do zlata tak náhle vzrostly, čímž se potvrdila jeho role jako ochranného aktiva v časech nejistoty. Analytici očekávají, že trend vzestupu cen bude pokračovat, a doporučují zlato jako součást diverzifikovaného investičního portfolia.

Důležité je však vědět, jak a kde zlato nakupovat. Ačkoliv se žádná česká mincovna nezabývá výrobou zlatých cihel či slitků, trh v České republice není o možnosti nákupu ochuzen. Hlavně švýcarské rafinérie zásobují český trh kvalitními zlatými cihlami, které jsou u různých prodejců dostupné za rozdílné ceny. Investoři by se neměli bát vyčlenit mu dostatečný podíl v portfoliu.

Jak investovat do zlata?

Investiční strategie se liší, ale konzervativní investoři upřednostňují fyzické zlato – zlaté cihly, případně investiční zlaté mince. Ty se však hodí zejména pro menší investory. Investiční zlato ve formě zlatých cihel je formou investice, která v časech nejistoty poskytuje ochranu majetku před ztrátou hodnoty. Nemusíte se tedy obávat inflace. Ta v poslední době snižuje hodnotu majetku všech, kteří s ním nepracují. Než nechávat peníze na účtech v bance, nakupte za ně investiční zlato.

Na druhé straně, experti varují před virtuálními formami zlata nebo před spořením do zlata, které jsou zatíženy skrytými riziky. Podobně se radí vyvarovat nákupu akcií zlatých dolů, jejichž hodnota může být nereálně nadhodnocena. Mnohé z nich jsou dnes vytěžené. A právě problém s vytěžeností zlatých dolů bude podle mnohých odborníků hnát cenu zlata nahoru i v dalších letech. Avšak toho fyzicky vlastněného.

Pravá hodnota zlata spočívá ve fyzickém vlastnictví tohoto drahého kovu. Fyzicky vlastněné zlato není vhodné k rychlému zbohatnutí a spekulacím. Představuje však jistotu udržení hodnoty majetku a ochranu před inflací. Rozhodně není jen investicí pro bohaté. Zlato by měla vlastnit každá rodina či jednotlivec, který nechce riskovat ztrátu majetku.

Nákup zlata v prodejně i online

Zlatemince.cz jsou prestižním prodejcem, jehož skvělé ceny lákají velké i drobné investory napříč republikou. Nemusíte zlato nakupovat v kamenné prodejně. Firma vám vaše zlaté cihly pošle perfektně pojištěné bezpečně kamkoliv po republice. Investiční zlato je opatřeno certifikáty pravosti a máte jistotu, že na Zlatemince.cz koupíte zlaté slitky pouze z těch nejprestižnějších švýcarských rafinerií.