V Karlových Varech přinášejí zimní měsíce do malebných uliček města jedinečné kouzlo. Proslulé termální prameny poskytují teplý odpočinek od chladného vzduchu a místní lázně nabízejí řadu procedur, které využívají vody bohaté na minerály. Zasněžené barokní a secesní budovy vytvářejí pohádkové prostředí, které je ideální pro nenáročné procházky podél řeky Teplé nebo historickým centrem města.

Zde přinášíme několik tipů, co dělat v Karlových Varech a okolí v zimě.

Karlovarské kolonády jsou mistrovskými díly architektury
Autor: smilingway.cz

Objevte kolonády v Karlových Varech

V srdci Karlových Varů se nachází jedna z nejznámějších dominant Karlových Varů - kolonády.

Tyto elegantní stavby, které jsou samy o sobě mistrovskými díly architektury, jsou nejen estetické, ale slouží také funkčnímu účelu - nachází se tady několik městských minerálních pramenů.

Nejznámější z nich, jako je Mlýnská kolonáda a Tržní kolonáda, vynikají odlišným stylem, od novorenesanční velkoleposti až po švýcarské dřevo.

Užijte si procházku po kolonádě s pohárkem léčivé vody v ruce a zastavte se na teplou oříškovou oplatku
Autor: smilingway.cz

Zahřejte se Becherovkou

Becherovka je tradiční bylinný likér, který je s historií Karlových Varů neodmyslitelně spjatý. V návštěvnickém centru Becherovky nakouknete pod pokličku toho likéru.

Dozvíte se více o výrobních postupech a užijete si interaktivní expozice a virtuální realitu. Vrcholem prohlídky je ochutnávka, při níž si vychutnáte bylinné a kořeněné tóny likéru. V muzejním obchodě si navíc můžete zakoupit Becherovku a jedinečné suvenýry.

Vydejte se na výlet do Lokte

Pokud se zeptáte místních, kam se vydat na výlet v okolí Karlových Varů, většina vám poradí hrad Loket. Impozantní hrad ze 12. století, který se tyčí na skále nad řekou Ohře, je oblíbeným cílem výletů. Zde se dozvíte o bohaté historii místa a užijete si výhledy z věže, kde se ukrývá legendární drak.

Není to ale jen hrad, co láká k návštěvě. Samotné městečko vás uchvátí svými úzkými uličkami a kamenným mostem, který nabízí nádherné výhledy na hrad a řeku Ohři, která pod ním protéká.
Autor: smilingway.cz

Užijte si výhled ze zříceniny hradu Andělská Hora

Zřícenina hradu Andělská Hora pochází již ze 14. století. Jejím účelem bylo chránit rýzmburské panství.

Nachází se na vrcholu kopce nad malebnou obcí Andělská Hora. Díky tomu nabízí jedny z nejlepších výhledů na zasněženou krajinu Karlovarska.

Zřícenina je volně přístupná a z obce snadno dostupná.

Navštivte Muzeum Moser

Kulturní život Karlových Varů se na zimu nezastaví. Muzea jako Moserovo muzeum skla a Muzeum Karlovy Vary zůstávají otevřená a nabízejí pohled na umělecké a historické dědictví regionu.

Pro ty, kteří mají zájem o místní umění a řemesla, je ideální volbou návštěva Moserova muzea skla. Ve sklářské huti Moser uvidíte práci místních sklářů a v muzeu si prohlédnete až 1000 předmětů ze skla. Je to krásná a nevšední podívaná.

Navštivte Vánoční dům

Milujete atmosféru Vánoc? Přímo v Karlových Varech se nachází česká rarita - Vánoční dům. Ten je plný vánoční výzdoby, světel a plyšových medvídků.

Tady zažijete atmosféru Vánoc kdykoliv v průběhu roku – v zimě, když kolem vás poletují vločky sněhu, je to kouzlo ještě větší
Autor: smilingway.cz

Od léčivých kolonád, přes ochutnávku tradiční Becherovky, až po návštěvu historických hradů a zřícenin, jako je Loket a Andělská Hora, nabízí Karlovarsko mnohostranné aktivity pro všechny návštěvníky.