Nově zrekonstruovaný komplex bazénů a saunového světa Saunia Thermal Resort v Karlových Varech považuje Saunia po zásluze za svůj klenot. Ohromuje nejen venkovním bazénem s minerální vřídelní vodou, ale také svým bohatým zázemím ve formě odpočíváren a saunového světa. A navíc z pohledu investorů i výjimečnými čísly.

Autor: Saunia, s.r.o.

Během prvního roku plného provozu jej navštívilo téměř dvě stě tisíc lidí. A to je dvakrát více než před jeho rekonstrukcí. I když se v dalším roce plánuje další růst návštěvnosti, lidé se zde určitě mačkat nebudou, provedení celého komplexu je na větší návštěvnost dostatečně připraveno.

Šéf Saunie Bohumil Píše si to pochvaluje. „Po covidu se nám úspěšně daří opět učit lidi chodit do sauny. Návštěvnost nám roste i mimo hlavní sezonu,“ říká Píše.

Díky růstu návštěvnosti rostou i tržby. „V nedávno skončeném fiskálním roce nám obrat vzrostl o více než devadesát procent, což mělo samozřejmě obrovský pozitivní dopad na výsledky společnosti,“ říká Píše. Hned v prvním fiskálním roce po pandemii se totiž její hospodaření dostalo do kladných čísel.

Firma chce proto rozvíjet svoje stávající pobočky. Nedávno tak třeba rozšířila prostory svého saunového světa v Ostravě o terasu. Má jich přitom celkem 15 v České republice, a další pak u našich sousedů v Bratislavě.

Autor: Saunia, s.r.o.

Svůj rozvoj financuje hlavně dluhopisy. Ty vždy splácí v řádných termínech, celkově tak již byly od března 2021 splaceny emise ve jmenovité hodnotě bezmála 246 milionů korun. Poslední, za necelých 25 milionů, splatila investorům v listopadu. Podobně je to i s kupony dluhopisů. Na těch v minulém hospodářském roce Saunia vyplatila přibližně 40 milionů korun.

Ale zpět k samotnému dokonalému zážitku ze saunování, které saunové světy Saunia svým zákazníkům nabízejí. Všechny pobočky se mohou pochlubit velmi příjemným prostředím s velkorysým prostorem jak v početných saunách, tak ve všech typech odpočíváren. Zákazníci se při návštěvě Saunie mohou těšit i na pravidelné programy saunových ceremoniálů. Na své si přijdou jak ti toužící po hlubokých relaxačních ceremoniálech, tak vyznavači divadelních nebo tematických ceremoniálů.

Autor: Saunia, s.r.o.

Ponořit do relaxace se návštěvníci mohou v herbal sauně, tropické, nebo solné sauně, sauně s parním nárazem, případně i parní lázni. Vrcholem jsou potom finské sauny. Vybírat lze ze šesti poboček v Praze, dvou v Brně či Ostravě. Velmi populární je bratislavská pobočka s výhledem na bratislavské UFO a hrad. V Čechách se těší popularitě i další pobočky Saunia v Liberci, Hradci Králové nebo Kladně. Nejnovějším přírůstkem je pobočka v Českých Budějovicích – pyšnit se může impozantním relaxačním prostorem a osmi saunami se šesti typy saunování.

Příjemné prostředí, pravidelné programy saunových ceremoniálů a dokonalý zážitek z relaxace jsou hodnoty, které stále více přitahují nové zákazníky. Mají z čeho vybírat – saunové světy Saunia jsou otevřené 7 dní v týdnu od 9 do 23 hodin. Stačí se rozhodnout a kdykoliv zajít a vyzkoušet stále populárnější fenomén kvalitního odpočinku.