Sportovní sázení

Samotné sportovní sázení je dnes velmi různorodé, takže jej můžete najít v mnoha oblastech i podobách. Jednak je dnes možné sázet snad naprosto na všechno, co si umíte představit. Od fotbalových zápasů, přes krasobruslení, po hraní šachů. A to jak offline, tak online. Sázkové kanceláře jsou totiž místem, kde si můžete nejen přijít vsadit, ale také se třeba setkat s ostatními sázejícími nebo brokery, kteří vám mohou pomoci nebo poradit. Jak na kvalitní sázení si můžete představit třeba podle Bestodds

Dříve se sázky uzavírali jen mezi hloučkem lidí, kteří stáli kolem závodní dráhy. Později se objevila role bookmakera, který centrálně nabízel sázky na výsledky či jiné parametry zápasů, a později vyplácel výhry. Dnes již najedete velmi často sázkové kanceláře a nebo dokonce i možnost sázet online. A to dokonce živě. 

Živé sázení

Živé sázení je nejvíce progresivní sekcí sportovních sázek, která se vyvinula v posledních několika letech s rozvojem dostupného internetu a rychlých kvalitních přenosových metod sportovních utkání. Jedná se totiž o možnost sázet na zápas nebo utkání v reálném čase. Což jednak klade větší důraz na zkušenosti a sázecí dovednosti sázkaře, ale také zvyšuje potenciální riziko neúspěchu vzhledem k limitovanému času sázku uzavřít - což je ale také faktor výrazně zvyšující případný nával adrenalinu a pocit euforie a zábavy. Prakticky lze živé sázky uzavírat jak v sázkové kanceláři, tak online. 

Jak sázet

Sázení probíhá buď formou uzavření sázky na konkrétní výsledek, nebo procentuální šanci či vítězný tým či jednotlivce, a další aspekty. Velmi záleží na jednotlivé sázkové kanceláři nebo online sázecím místu, a také na sázeném sportu. Princip sázení je jednoduchý. Sázející se podívá na možnost toho, jak je možné na daný zápas vsadit. Většinou je potřeba, aby byl člověk systémem sázení nějak rozpoznatelný (ať už kvůli vlastní identifikaci jako fyzickou osobu, tak i kvůli vlastní bezpečnosti s ohledem na vložení financí do neznámého procesu). A pak je již možné vsadit zvolenou sumu na zvolený zápas či sportovní událost. 

Co z toho pak mají sázkové kanceláře nebo online zprostředkovatelé? Vydělávají zejména na marži, o kterou si nastaví každou zvolenou částku. Obvykle se pohybuje do hranice deseti procent, takže pokud narazíte na vyšší, je lepší dát ruce pryč. A to je obvykle pak suma, o kterou vám bude pokrácena případná výhra, pokud by vaše sázka byla úspěšná. 

Výhody od sázkových kanceláří

Není to ale jen o tom, že by sázkové kanceláře jen braly, a nic nedávaly zpátky. Mnoho z nich nabízí relativně štědrou paletu pobídek, které vám mohou pomoci jak se sázením začít, tak se v něm delší dobu udržet. Mohou to být například demo uvítací sázecí kolo zdarma, úvodní bonusy za registraci nebo první vklad. Nebo třeba bonusy za pravidelné sázení nebo navýšení vašeho vkladu nějaké procento či konkrétní sumu. Všechny tyto nabídky bývají podmíněny nějakou akcí, která není vždy na první pohled zřejmá. Ale to zároveň neznamená, že se nevyplatí. Jen je dobré si podrobně prozkoumat podmínky jejich plnění a za jakých okolností vám bude případná výhra vyplacena. Ať už to je počet, kolikrát musíte případnou výhru znovu vsadit, než ji budete moci vybrat, nebo do jaký výše se bonus vztahuje atp. 

Sázení k výdělku

Protože se jedná o operaci s penězi, může se snadno zdát, že se může sportovní sázení stát zdrojem pravidelných příjmů. Potíž s touto dedukcí však je, že obsahuje také velkou měrou proměnnou štěstí a náhody, takže se na výsledky sportovních utkání nelze spolehnout. Ani ti nejlepší stratégové sportovního sázení na světě si nejsou stoprocentně jisti tím, kdy své peníze znásobí, a kdy je ztratí. Nelze tedy skálopevně počítat s tím, že vše to, co vsadíte, se vám vrátí zpátky. Lepší je tedy spíše počítat s tím, že to co vsadíte, můžete ztratit, a mít tak jistotu, že se váš bankovní účet nebude na konci dne rovnat nule. Vždy proto sázejte jen s takovým obnosem peněz, který si doopravdy můžete dovolit prohrát.